Stig van Eijk med Melodi Grand Prix comeback!

Someday

Stig van Eijk var en av de hotteste artistene i overgangen fra 90-tallet til 2000-tallet, etter å ha vunnet Melodi Grand Prix i 1999 med poplåten «Living My Life Without You».

21 artister skal gjennom tre delfinaler konkurrere om å vinne MGP og få æren av å representere Norge i Eurovision Song Contest i Liverpooli mai.

Da Van Eijk i 1999 representerte Norge i den internasjonale finalen i Jerusalem, opplevde han teknisk trøbbel. Det ser ikke ut til å skremme ham nevneverdig foran årets deltakelse.

– Skjedd er skjedd, og det er en erfaring jeg tar med meg. Det gikk seg til og man må bare ha tro på seg selv og kjøre på, sier han. Fra scenen under lanseringen av årets finalister onsdag, la ikke 41-åringen skjul på at han gleder seg til comebacket.

– Jeg gleder meg veldig, veldig. Til å stå på denne scenen, sier han og legger til at han ser ekstra fram til å få inn reggae i MGP-sirkuset, sa han til programlederne Stian «Staysman» Thorbjørnsen og Arianhrod Engebø.

Både låten fra MGP 1999 og det tilhørende albumet, «Where I Belong», ble kommersielle suksesser i Norge. Dette førte til at han året etter ble kåret til årets mannlige artist under Hit Awards.

I årene som fulgte ga han ut flere singler og eksperimenterte med sjangere som reggae, hiphop og soul. Den siste tiden har artisten vært opptatt med en helt annen sjanger enn han debuterte i – nemlig rock. I 2022 kom rockebandet Black Ballroom med et nytt album, med Stig van Eijk som frontfigur. Albumet fikk gode anmeldelser, deriblant terningkast fem av Bergens magasinet.

Stig van Eijk