Catchy, ærlig og allsang vennlig reggae-låt fra Stig van Eijk.

Endelig slipper Stig van Eijk sin andre norske sang fra albumet NORGE som slippes høsten 2022. Sommersingelen “Bare la det gå” har et allsang vennlig refreng og en drivende snert fra varme reggaevibber iblandet litt old school hiphop. 

Bare la det gå er en poetisk refleksjon i søken etter å stadig optimalisere seg som menneske og komponist. Bruke energien på det man kan gjøre noe med og ikke stagnere når man møter motstand. Vi mister fokus om vi skal la oss påvirke av alt som faktisk ikke betyr noe i det lange løp.

Med seg på låten har han rapperen Haisam som har vært en god venn av Stig gjennom mange mange år både profesjonelt og personlig. Da Stig jobbet med beaten, visste han umiddelbart at Haisams erfaringer, perspektiv og tolkning på “Bare la det gå” ville gi låten det rette løftet. 

I 2001 dannet de hiphop kollektivet B:underground og siden den gang har de gjort flere samarbeid i lag. Haisam har også gjort seg bemerket etter å ha gjort låter med flere kjente rappere og i 2022 debuterte han med sin egen plate, “Fuglekongen”. Vi deler mye erfaring på godt og vondt sammen. Det er nok derfor vi også har konkludert med at det er mye i livet som er bagateller som man må bare la gå. 

"For meg er det å skrive låter det som gjør at jeg stadig føler jeg utvikler meg som person og medmenneske, til noe bedre. Mer autentisk, kanskje?" 

- Stig van Eijk

Låten er skrevet og produsert av Stig van Eijk i Lill´Bit studio i Bergen. Stig er aktuell med flere spennende utgivelser i tiden fremover. Han har nylig utgitt det kritikerroste albumet "Medication won´t heal you this time" med bandet Black Ballroom (Tsjekkia/Norge).     


Bakgrunn:
I 1999 vant Stig den norske Melodi Grand Prix finalen med låten «Living my Life Without you». Hans første cd-singel og påfølgende album solgte begge til gull! Samme år ble han belønnet med tittelen «Årets mannlige artist» på Hitawards. Han har også skrevet mye musikk for andre artister. Heinz Winckler vant Sør-Afrika Idol i 2002 med Stigs sang, «Once in a lifetime» (solgt til dobbelplatina). Stig har også gjort en fredssang for moderlandet sitt, Colombia, i 2002. Sangen ble spilt inn med symfoniorkester i Bogotá. Reggae-artisten jobber aktivt som musikkprodusent og han er en av skaperne av barne suksessen Trollala. Stig jobber målrettet for å videreutvikle seg som artist og kulturformidler. Stig sitt band The Good Fellas holder stadig konserter og jobber tett med flere veldedighetsorganisasjoner. Alle aldre, ingen hindring. Reggae og sjelfull musikk er til for alle. Stig jobber til daglig som kulturformidler, tekstforfatter, skuespiller, produsent og idéskaper. Stigs musikk har nådd et stort publikum, og han har stått på scener i land som England, Amerika, Portugal, Colombia, Sverige, Danmark, Tsjekkia, Israel, Spania og Australia. 



Stig van Eijk