Er årets sommerhit fra Bergen?

Fredag 24.mai slipper Stig van Eijk sin første norske sang fra sitt fjerde album. Sommersingelen "Ser på" er en fartsfull, catchy og ærlig låt som sniker seg inn i nervesystemet. Sangen handler om angst og redsel for å være oss selv fullt ut. I dagens tider er det økt kamp om oppmerksomheten. Teknologi og skjermer distanserer oss mer enn før. Vi blir stresset og syk fordi vi begrenser og tilpasser oss. Vi må hjelpe hverandre, se hverandre, gi rom for ulikheter og respektere oss selv. Mest av alt, kjør på med den du er og det du vil.

Hør sangen her: https://open.spotify.com/track/6l8nw0PtuJfBkPwjQR3T6f?si=gQ9f61leSuGDo_iU7wR9CA

 
Image Title, 2017
 

"Når jeg nå slipper min første låt på norsk ønsker jeg at den skal reflektere hverdagen vi møter i 2019. Ser vi oss rundt på gaten, stirrer de fleste rett ned i mobilen sin. Vi legger ikke lenger merke til hverandre, og når vi først løfter blikket er vi raske med å dømme menneskene rundt oss, på grunn av oppførsel, hudfarge, tro eller sykdom.
- Stig van Eijk


Låten er skrevet av Stig og Beate Helen Thunes, og produsert av Harald Øgaard, Beats In The Bank. Stig van Eijk er aktuell med flere spennede utgivelser i tiden fremover. Han har gjort flere låter med amerikanske Castaway og Frank Nitt, og har spilt inn singler med Magia (Venezuela), Nuno Barroso (Portugal) og Black Ballroom (Tsjekkia, Norge).

"Jeg ønsker å lage ekte, leken og allsidig musikk. Reggae/reggaeton/dancehall-sjangeren har sitt klare særpreg og jeg vil være en pådriver som skaper engasjement og sprer positiv musikk."
- Stig van Eijk


I år er det 20 år siden Stig vant Melodi Grand Prix her i landet, slapp cd- singel og album som begge solgte til gull. Samme år ble han belønnet med tittelen "Årets mannlige artist" på Hitawards. Han har også skrevet musikk for andre artister. Heinz Winckler vant Sør-Afrika Idol i 2002 med Stigs sang, "Once in a lifetime" (solgt til dobbelplatina). Stig har også gjort en fredssang for moderlandet sitt, Colombia, i 2002. Sangen ble spilt inn med symfoniorkester i Bogotá. Stig sitt band The Good Fellas holder stadig konserter og jobber tett med flere veldedighetsorganisasjoner.
Stig jobber til daglig som kulturformidler, tekstforfatter, produsent og idéskaper.

Stig van Eijk